Peeling

VÅRA BEHANDLINGAR


Zo skin health

Mandel peel: Detta är en stimulerande peeling med tre effektiva syror och aktiva ingredienser som ökar cellförnyelsen och bekämpar fina linjer, rynkor, jämnar ut hudtonen och återställer fuktbalansen omedelbart. Sedan läggs en mask på som verkar mycket lugnande och lindrande på känslig och torr hud. Huden blir mjuk , jämn och får omedelbart fantastiskt lyster.   Rekomenderas i kur 3-5 ggr med 10dagars mellanrum för ett långvarigt och bättre resultat.

10% mandelic, 10% lactic, 10% sitric acid. 

Masken:

• Bekämpar pigmentering. Ljusar upp huden och gör den klarare.

• Uppljusande ingredienser bekämpar pigmentering och jämnar ut hudtonen

• Återställer fuktbalansen, lugnar och lindrar

• Före bygger skador från friaradikaler

• Urklipptmask för optimal täckning i hela ansiktet, ink. ögonlock

• För alla hudtyper

Arbutin, mulberry root extract, magnesium ascorbyl phosphate, amino acid complex, sodium PCA, glycerin, panthenol, beta glucan, allantoin, cucumber extract, vit E, grönt te


Lyx mandel peel: En komplett mandelpeel (se ovan) behandling för både ansikte, hals och dekolletage.


Blemish & Oil control: Perfekt för dig som upplever att du blir blank i huden under dagen eller har tilltäppta porer och orenheter. En väldigt effektiv djuprengöring där ackumleringen av döda hudceller exfolieras bort och en specielmask absorberar och bekämpar talg och orenheter. Huden blir renare och klarare, samtidigt som huden stimuleras och aktiveras. Rekomenderas i kur 3-5 ggr med 10 dagars mellanrum för bästa resultat. 10% sulfur, kaolin, bentonite, glycerin

• Talgreglerande och talgabsorberande

• Antibakteriell

• Dämparirritation och rodnad

• Exfolierar döda hudceller

• Förebygger tilltäpptaporer

• Verkarporsammandragande

• Ger en mjuk och strålande hud


SOS-behandling: Invisapeel för en uttorkad, torr och känslig hud. Fuktbalansen återställs omedelbart och lugnande, lindrande och kylande ingredienserefterlämnar huden mjuk och återfuktad.

• Exfolierar döda hudceller och verkar mjukgörande

• Förbättrar fukt- och lipid balansen

• Reducerar PIH efter utbrott

• Verkar antiinflammatorisk


Guldmask, inför fest: Här får du en djuprengöring med peeling, därefter läggs guldmasken på som tränger ner på djupet i din hud, perfekt för dig som behöver omdelbartlyster och en uppfräschning.

Guldmasken:

• Jobbar uppstammande

• Ger lyster, jämnare hudton,

• Återfuktar och ger omedelbart resultat

• Bidrar till att makeupen sitter bättre.


DermaCeutic

Mask peel: En lerbaserad kemisk peeling med 30% glykolsyra som är till för fet oren hudtyp med acneutslag. pH 2,5. Rekommenderad kur 4 gånger med 2 veckors mellanrum.


Milk Peel: En kemisk peeling där vi penslar på 50% glykolsyra 10% mjölksyra och 4 % salicylsyra. För alla hudtyper som vill ha extra lyster till huden och reducera linjer och rynkor. Huden blir väldigt len och mjuk. pH 2,23 Rekommenderad kur; var 14:e dag 4 gånger.


TCA: TCA 12%, 15% eller 20% starkpeeling som reducerar rynkor, djupare linjer och pigmenteringar. Antal behandlingar 2 stycken med 8 veckors mellanrumMela peel forte: Llämplig för alla hudtyper.  Är en djup medium kemisk peel med 5 % resorcinol, 5% citronsyra, 10 % mjölksyra, kojicsyra, phyticsyra, arbutan, retinol som jobbar på epidermala pigmenteringar och är mer djupgående. Rekommenderas till hudproblem såsom, melasma ojämn hudton, pigmentfläckar, även bra mot acne, post-inflammatoriska hyperpigmentering (PIH) som innebär mer pigment eller hypo-pigmentering (inget pigment) som man kan få efter vanliga inflammatoriska hudsjukdomar som acne, eksem, psoriasis och andra trauma på huden som blåsor, brännskador, irritation från vissa acne-läkemedel kan leda till hyperpigmentering.


1-2 gånger med 1 månadsmellanrum


Efter ca 2-3 dagar får man en intensiv fjällning, för ett optimalt resultat rekommenderas att man vänjer huden 2 veckor innan med produkter från Derma Ceutic, då detta är en kraftfull behandling.


Har du envisa pigmenteringar eller ojämn hudton så kan man kombinera Mela peel forte med microneedling för en intensivare behandling.


HUR SER MAN UT EFTER EN KEMISK PEELING?


Efter de allra flesta peelingar vi gör på Zobrakliniken kan du gå till arbetet efteråt med en lätt hudrodnad som går att pudra över. Undantag är de allra starkaste peelerna där man kan vara röd de första dagarna och man får en fjällning i huden efter ca 2-5 dagar som gör att man behöver smörja in sig och ev. sminka över. Vår erfarenhet är att man kan gå till arbetet även då.

Peeling

 

Det bildas nya hudceller på vår hudyta varje dag. De gamla avstöts och ersätts med nybildade celler. Ju äldre vi blir, ju långsammare sker denna process. Huden blir tjockare, ibland läderartad och med bruna fläckar, grova porer och fina linjer uppträder. Med en peeling blir huden slätare och lenare, samtidigt som pigmentförändringar, acne, små ytliga acneärr, fina linjer reduceras och porerna drar ihop sig.

Det finns både mekaniska och kemiska peelingar


En mekanisk peeling är en peeling som består av små korn som skrubbas mot hudytan och på så sätt tar bort döda hudceller.


Vid en kemisk peeling används peelande syror på huden, den verkar genom att avlägsna det yttre cellagret med döda hudceller och ger en föryngring av huden. Aha-syror och TCA används för hudbehandling, hudföryngring, acne och pigmenteringar.


Kemisk peeling är ett samlingsnamn för olika behandlingar där aktiva ämnen läggs på huden för hudföryngring och hudförbättring. Utvecklingen har gått framåt inom kemiska peelingar och man har idag vetenskapliga kunskaper om vilka som bör användas och deras effekter. Många kemiska peelingar, aha- behandlingar, där en eller flera aha-syror ingår i den kemiska peelingen. Starkare kemiska peelingar innehåller TCA (triklorättikssyra). De TCA- peelingar vi använder på Zobrakliniken är registrerade som medicintekniska produkter, s.k. CE-godkännande.


Milda kemiska peeler används för allmän uppfräschning av huden, djuprening, för glans och lyster, minska porer och fina linjer och vid mild acne.


Lite starkare peeler passar för mer åldrad eller rynkig hud. Vi har också olika peeler för att behandla pigmenteringar och för oljig eller inflammerad acne. De starkaste peelerna har en klar föryngrande och utslätande effekt och kan minska ärr och acneärr.


Kemisk peeling mot acne: Acne beror på överproduktion av talg, talgen ligger ofta instängd i talgkörteln på grund av en liten propp av keratin som stänger till öppningen. Peelingen löser upp proppen och talgen kan tömmas ut, istället för att omvandlas till finnar och utslag.


Melasma och andra hormonella pigmentfläckar: bör behandlas med kemisk peeling då, IPL och laser kan förvärra melasman. Vid peelbehandling gör man huden mottaglig genom aha-syror och använder pigmentregletande ämnen som phyticsyra och kojicsyra för att både bleka ner pigmentfläckarna och för att stabilisera pigmentbildningen i pigmentcellerna så man förebygger framtida pigmentfläckar.


Efter kemisk peeling har man öppnat upp huden så den är mer mottaglig för vitaminet och antioxidanter som finns i den medicinska hudvården, man har helt enkelt chans att få ännu bättre effekt.


Dessutom förbereder man huden inför nästa kemiska Peel så den i sin tur får maximalt effekt.info@zobrakliniken.se

Copyright @ All Rights Reserved